Overlijden Lid Delftsch Studenten Corps

apr 11, 2020 | Sociëteit, Vereniging

Vier studenten, van wie twee DSC-studenten, hebben een paar weken geleden het initiatief genomen om – met steun van communicatiegoeroe Simonette Verwoest – een digitaal platform te maken voor mensen die mensen willen helpen in dit coronatijdperk, www.gewoonmensen.nl. Dat heeft in korte tijd geleid tot 40.000 aanmeldingen van mensen die willen helpen.

Bloemen met een boodschap

DSC-student Diederik Westerkamp is één van hen en initiatiefnemer van deze tulpengroet. “Vorige week hebben we in samenwerking met Haagse zorginstellingen aan zo’n 300 Haagse ouderen een tulpengroet gebracht. We hoorden dat boodschappen doen en bloemen welkom waren. Wij namen de bloemen voor onze rekening – inclusief een persoonlijke boodschap voor deze groep die nu extra kwetsbaar is. Om ze een hart onder de riem te steken. En dat zijn we vandaag ook in Delft aan het doen.”

Kriskras

Aan deze actie doen ook bedrijven mee. Westerkamp: “We moeten kriskras door Delft, want we gaan de bloemen niet alleen bezorgen aan bijna 600 ouderen in zorgcomplexen van Pieter van Foreest, maar ook aan 144 zelfstandig wonende ouderen in Delft. Voor de bezorging heeft scooterfabrikant Unu ons twee elektrische scooters ter beschikking gesteld. En Bloembinders Delft was bereid om de kosten te delen met DSC. Top!”

Eenzaamheid bestrijden

Westerkamp twijfelt er geen moment aan: de tulpengroet is een succes. “Heerlijk om te doen, om zo een bijdrage te leveren aan bestrijding van het eenzaamheidsvirus, zoals onze koning dat zo mooi zei. We doen het heel graag – en we krijgen heel blije gezichten te zien. Van een afstand uiteraard, want deze hele actie is honderd procent corona-proof. Bij het schrijven van de kaartjes aan de tulpen hebben we wegwerphandschoenen aangetrokken, dat doen we ook bij de bezorging. En we bewaren afstand.”

‘Durf te vragen!’

Staan er al andere acties gepland? Westerkamp: “Nou, kijk maar op de site! Op dit moment staan er nog 39 hulpvragen open, en worden 28 mensen geholpen. Dus: ja. Ik denk dat zo’n tulpengroet ook in andere steden opgepikt gaat worden. Acties hangen verder ook af van de vraag. Aan mensen die willen helpen is geen gebrek. We roepen mensen heel graag op om te durven vrágen. Voor jezelf of namens een ander, allebei prima. Niet alleen particulieren kunnen een hulpvraag indienen, ook organisaties – durf te vragen! Er staat een heel leger klaar van gewone mensen om te helpen.”

Andere interessante nieuws berichten

Publicatie toelatingsprocedure DSC 2022 De toelatingsprocedure voor nieuwe DSC-leden is sinds 4 mei 2022 beschikbaar op de website (Via ‘De...

Lees meer