Maatschappelijk

Initiatieven & Stichtingen

Het Delftsch Studenten Corps kent verschillende maatschappelijke initiatieven die gedurende het jaar verschillende evenementen organiseren.

Leven in Delft

Stichting Leven in Delft (LID) is opgericht in 2012 vanuit het Delftsch Studenten Corps. Het doel van stichting LID is het creëren en versterken van de maatschappelijke betrokkenheid en interactie tussen studenten van het DSC en de inwoners van de stad Delft, om zo bij te dragen aan een beter Delft. Deze betrokkenheid beslaat enerzijds het ontwikkelen en uitvoeren van eigen projecten en anderzijds het verlenen van hulp aan bestaande projecten. Kijk voor recente projecten onder nieuws.

Stichting Leven in Delft bestaat op dit moment uit:

Frederic Loudon, Isa van Tuyll, Jip Nooy van der Kolff, Anne van Laarhoven, Femke Verhoeff en Bram Bosschieter  

stichtinglevenindelft@gmail.com

Grafico Delft

Grafico Delft is de print- en druk commissie van het Delftsch Studenten Corps. Oorspronkelijk was Grafico verantwoordelijk voor al het interne drukwerk van het DSC. Inmiddels is Grafico een onafhankelijke studenten drukkerij met als doel printwerk goedkoper, beter, sneller en leuker te maken. Grafico biedt Delftenaren de kans om bijna tegen inkoopprijs drukwerk te bestellen of ander grafisch advies te leveren.

D.S.O.C. Grafico bestaat op dit moment uit:

Noor Borren, Pim van Velzen, Willem Toet, Wieger Helsdingen, Floor Berkouwer, Xavier Fung-A-Jou

info@graficodelft.nl

Delft United

Het idee achter Delft United is het creëren van verschillende activiteiten waar zowel Nederlandse als internationale studenten kunnen deelnemen om zo de Nederlandse studentencultuur meer te richten op internationale studenten. Het motto van Delft United is het bieden van onvergetelijke herinneringen en de kans om nieuwe vrienden te maken uit alle hoeken van de wereld. Dit initiatief is opgezet door het Delftsch Studenten Corps in samenwerking met K.S.V. Sanctus Virgilius.

united.delft@gmail.com