Duurzaamheid

Binnen 20 jaar volledig energieneutraal

Binnen het Delftsch Studenten Corps en Delftsche Studenten Societeit ‘Phoenix’ wordt er de laatste jaren meer aandacht besteed aan duurzaamheid. De Groene Grachten uit Amsterdam ondersteunt ons bij de verduurzaming van het pand. Samen met deze partij is er een plan geschreven om binnen 20 jaar de sociëteit volledig energieneutraal te maken. Dit plan bevat alles van isolatie van de sociëteit tot aan de uitstoot van de bedrijfsauto.

Zonnepanelen

In de zomer van 2019 zijn met behulp van E2-energie 117 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van de eetzaal. Deze panelen zijn goed voor een klein kwart van het energieverbruik van de sociëteit. Momenteel staat het energieverbruik van de sociëteit gelijk aan ruim 100 huishoudens. Voor live inzicht in de door de zonnepanelen opgewekte energie zie onderstaande link.

Zonnepanelen

kg

CO2 bespaard

Bomen gepland

Vandaag opgewekt

114.6 kWh

Duurzaamheids commissie

In 2018 is de duurzaamheidscommissie opgericht. De duurzaamheidscommissie is in het leven geroepen om in eerste instantie samen met het Bestuur het pand te verduurzamen maar is inmiddels ook bezig met het creëren van bewustwording voor duurzaamheid bij DSC leden. Daarnaast zet de duurzaamheidscommissie zich in om kleinere processen binnen de vereniging te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan het terugdringen van plastic beker gebruik, het aanbieden van vegetarische maaltijden en het scheiden van afval.

Heb je vragen over duurzaamheid?

Heb je vragen over duurzaamheid neem dan contact op met de Commissaris van den Inventaris van het Bestuur.

Commissaris van den Inventaris

Voor overige vragen omtrent het pand en de inventaris

inventaris@dssphoenix.nl